Basketbal

In 2011 bleek dat er steeds meer vraag was naar de mogelijkheid om te basketballen in Zwanenburg.
Er zijn maar 3 basketbalverenigingen in de Haarlemmermeer waar de jeugd kan basketballen.
Het bestuur van SV Christofoor heeft toen het besluit genomen om het basketballen mogelijk te maken en heeft dus een nieuwe tak van sport opgericht binnen haar omnivereniging.

Ook met het oog op de nieuwe ontwikkeling m.b.t. het Hart van Zwanenburg (HvZ), waar in het komende jaar een sporthal zal worden gerealiseerd, gesubsidieerd door SLS (Stichting Leefbaarheid Schiphol).

Met trots mogen we jullie melden dat de basketbalafdeling van SV Christofoor per augustus 2021  een nieuwe naam, tenues en logo krijgt. We hebben Hot Pepper bereid gevonden om voor de komende 3 seizoenen hoofdsponsor te worden, samen met drukkerij Koopmans!

We heten daarom per direct: Hot Pepper Heat! We blijven als basketbalafdeling onderdeel van de omni vereniging van SV Christofoor, dus daarin verandert er niets.

De nieuwe tenues zijn in de druk en zijn voor het nieuwe seizoen klaar. We zullen de kleuren rood, zwart en wit gaan krijgen, zie hieronder  het nieuwe logo;

Mede dankzij deze stap hebben we de mogelijkheid om meer te investeren in de sport en kunnen we door betere begeleiding en kennis mooie stappen zetten.

We hopen dat iedereen net zo enthousiast zijn als wij dat zijn!

In 2022 telt de basketbal afdeling maar liefst 15 teams die in de competitie spelen.
Te weten: 1 U12 team, 1 U14 team, 1 U14 team, 2 U16 teams, 1 U18 teams, 2 U20 team, 4 U22 teams en 3 heren senioren teams.
Ook wordt er volop gebasketbald bij de recreanten en bij de Basketbalscool, waar kinderen spelen van 6 tot 11 jaar.

Dit seizoen spelen er van de bovenstaande teams  8 landelijk:  de U16-1 (Tweede divisie), U18-1 (Eredivisie/Tweede divisie), U20-1 (Eredivisie/Tweede divisie), U20-2 Tweede divisie), , U22-1 (Dutch Talent League), U22-2 (Tweede divisie),en Heren-2 (Tweede divisie) en Heren-1 (Promotie klasse samen met Apollo Amsterdam)

Al met al een unieke gelegenheid om in de komende seizoenen de jeugd nog bekender te maken met basketballen in Zwanenburg-Halfweg.

Bekijk voor een impressie van de nieuwe hal de onderstaande video:

 

Nieuwe dorpshuis en Sporthal: Het Hart van Zwanenburg

Wij hopen u allemaal een keer te zien op een van onze trainingen!

Voor meer informatie over basketballen in Zwanenburg-Halfweg:

E-mailadres: info@svchristofoor.nl