Onderdelen

Pilates

Preview

Pilates is een bewegingsmethode ontwikkeld door de Duitser Joseph Hubertus Pilates. Pilates leefde van 1881 tot 1967. Als kind had hij allerlei lichamelijke klachten, waaronder astma. Om niet toe te hoeven geven aan zijn beperkingen ontwikkelde hij een bewegingsmethode om een sterker lichaam te krijgen. Hij bestudeerde bodybuilding, yoga en de Griekse en Romeinse benadering van het menselijk lichaam. Uit al deze disciplines haalde hij het beste en koos zijn eigen bewegingsmethode. Veel dansers en beroemdheden volgden zijn lessen. Mensen met blessures hadden/hebben veel baat bij deze methode.

De visie van Pilates was: "Hoe eerder je tijdens blessures gaat bewegen hoe sneller herstel mogelijk is!"

Pilates geeft de volgende positieve effecten op ons lichaam:

  • Het hele lichaam wordt versterkt
  • De rug wordt mobieler en sterker
  • Het bekken wordt gestabiliseerd
  • Alle gewrichten worden flexibeler gemaakt
  • Ademhaling wordt dieper en gezonder
  • De longcapaciteit wordt vergroot
  • De spijsvertering verbetert
  • Doorzettingsvermogen wordt versterkt

De Pilates lessen worden gegeven op elke maandag na de zomervakantie van 19.00-20.00 uur groep1 en van 20.00-21.00 uur groep2, de docent is Cindy van Joost.

LET OP: onze Pilates lessen worden gegeven in de gymzaal van basisschool Jong Geleerd aan de Dr. Schaepmanstraat 3 in Halfweg!

Hatha Yoga

Preview

 

Hatha Yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. Het is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana's) en ademhalingstechnieken (pranayama).

In het Westen is Hatha Yoga vooral een populair middel om te onthaasten en/of stress te verminderen.

De Hatha Yoga lessen worden gegeven op de donderdag, direct na de zomer vakantie van 19.00-20.00 uur groep1 (gevorderden)en van 20.15-21.15 uur groep2 (alle niveaus), de docent is Nikita van Ooijen.

Ook is er Yoga voor kids op de donderdag van 17.50-18.50 uur, docent is ook Nikita van Ooijen.

LET OP: onze Yoga lessen worden gegeven in de Kinheim gymzaal, adres Kinheim 2 in Zwanenburg (tegenover de Bataaf of achter de snackbar)!