SV Christofoor heeft nu ook een Badminton afdeling!

ZWANENBURG Twee kleinere badmintonverenigingen uit Zwanenburg hebben besloten samen te gaan onder de vlag van SV Christofoor. Hiermee krijgt deze sportvereniging er een vijfde afdeling bij. Bovendien is het de bedoeling dat er binnenkort met jeugdbadminton gestart wordt.

Al sinds het duidelijk is geworden dat er een nieuwe sporthal komt in het nieuwe dorpshuis in Zwanenburg, probeert Frank Gerritse de lokale verenigingen op één lijn te krijgen. Dit om te zorgen dat de verenigingen optimaal gebruik kunnen gaan maken van de nieuwe hal. Vandaar dat hij ook twee kleinere badmintonverenigingen Kinheim Badminton en Badmintonvereniging Keep-Fit adviseerde om samen te gaan werken. Een idee waar beide verenigingen over in gesprek gingen.

Kinheim Badminton werd 18 jaar geleden opgericht door twee bewoners uit Zwanenburg, die hoorden dat er ’s avonds ruimte was in de sportzaal op Kinheim. Elly Nibbering een van de stuwende krachten achter deze vereniging: “Het werd een puur recreatieve groep die regelmatig een shuttle wilden slaan. Echt groot is de vereniging nooit geworden. De vereniging heeft nu 12 leden. Wij hebben mede door de aard van de vereniging, ook nooit jeugdleden gehad.”

Hetzelfde geldt ook voor Badmintonvereniging Keep-Fit. Echter met dit verschil dat de vereniging al 52 jaar bestaat. Ton Bloemberg: “Keep-Fit is altijd wel een gezonde vereniging geweest. Op een bepaald moment hadden wij zelfs 30 leden en moesten wij met een wachtlijst werken. Wel is er een aantal jaren een afsplitsing geweest. Wij spelen namelijk op vrijdagavond en een groepje wilde op een andere avond spelen. Ook wij hebben geen jeugdleden.”

Gezamenlijk hopen de verenigingen onder vlag van SV Christofoor verder te gaan. Frank Gerritse: “Naast het badminton heeft de verenigingen vier andere afdelingen: basketbal, volleybal, judo en aerobics/bodyshape. Voor de nieuwe sporthal betekent dit dat wij de helft van de 1600 beschikbare uren in kunnen gaan vullen. Maar wel ook met jeugdbadminton op de vroege vrijdagavond.”