Wéér twee gecertificeerde basketbaltrainers!

Afgelopen vrijdag was weer een memorabele dag voor de afdeling basketbal van s.v. Christofoor, want in de Kinheimschool te Zwanenburg werd bij twee leden het NBB trainers examen BT-2 afgenomen.

Twee maanden geleden waren Kimberly Janssen en Ben van der Laan al geslaagd en nu dus ook Joost en Martijn!

De NBB examinator was niemand minder dan Martien Jonker, met bijna 30 jaar bestuurlijke ervaring in de basketbalwereld, o.a. als voorzitter Almere Pioneers, bestuurslid Federatie Eredivisie Basketballclubs (FEB), voorzitter Basketball Club Omniworld Almere en voorzitter Red Giants Basketball Meppel.

De kandidaten Joost Bouman en Martijn Gerritse begonnen in de zomer van 2015 bij BV Hoofddrop een zestal workshops te volgen en hebben zich de afgelopen anderhalf jaar bekwaamd in alle aspecten waar een trainer mee te maken krijgt: Sportgezondheidsleer/Conditieleer, Het geven van trainingen, Coaching / Communicatie, Basic Fundamentals, Offense en Defense.

Naast het theoretische gedeelte zijn beide aspirant trainers elke week een of meerdere uren bezig geweest met het geven van trainingen om zo het geleerde in praktijk te brengen.

Joost en Martijn trainen beide op dinsdag en vrijdag het U16-team.

Ter afsluiting van de opleiding moesten zij beiden een wedstrijd coachen en hierna hun portfolio map inleveren bij hun stage begeleider Frank van der Sluijs van BV Hoofddorp. Er moest uitgeweken worden naar een andere vereniging omdat er binnen s.v. Christofoor nog niemand was met officiële papieren, maar daarin is nu gelukkig verandering gekomen met twee NBB trainerslicenties voor Joost en Martijn. En dat is nog maar het begin, want de vereniging heeft dankzij een subsidie van Sport Impuls in samenwerking met Sportservice Haarlemmermeer flink geïnvesteerd in de trainersopleidingen en hoopt dat er na de zomervakantie nog twee leden examen zullen doen.

De binnen trainingen in de Kinheim gymnastiekzaal zijn nu afgelopen en gaan we vanaf woensdag 17 mei buiten verder trainen voor de kinderen in de leeftijd van 5-14 jaar op het nieuwe basketbalveld bij de Banne in Zwanenburg (naast het voetbalveld). Dit basketbal veld wordt officieel geopend door Wethouder Adam Elzakalai om 15.00 uur, waarna vervolgens Marvin Martina basketbal clinics gaat geven tot 16.30 uur. Iedereen is hierbij van harte welkom om te komen kijken of mee te doen. Dit is uiteraard gratis en op deze dag zal onze mascotte “Christo-dog” natuurlijk ook aanwezig zijn.

Bezoek gerust onze nieuwe website:

http://svchristofoor.nl/

Of voor meer informatie over de afdeling basketbal of neem contact op met Frank Gerritse, 06-53171094.